​​Saker att tänka på för den som ska skrota bilen i Stockholm

Kategorier Allmänt

Bor ni i Stockholm och har en gammal bil som sett bättre dagar? Kostar det mer att reparera bilen än vad den är värd? Då kan det vara dags att skrota den. Här kommer några användbara tips.

En bil som ska skrotas måste tas tillvara på rätt sätt så att miljöfarliga ämnen inte hamnar i naturen. Därför ska man lämna in bilen till en miljöcertifierad bilskrot. Då tar man tillvara på de bildelar som går att återanvända. De delar som ännu är i bra skick säljs vidare som begagnade reservdelar. Andra av sämre skick återvinns för att sedan användas vid tillverkningen av nya delar. Olja, oljefilter, kylarvätska och annat som inte går att återanvända, förstörs på ett säkert och miljövänligt sätt i ett slutet system för att förhindra läckage.

Att skrota bilen är kostnadsfritt men det finns undantag

Skrotning av bilar i Stockholm är kostnadsfritt så länge bilen är komplett och man själv lämnar in den på skroten. Är bilen i så dåligt skick att den inte går att köra kan man få den upphämtad mot en lägre avgift. Det är viktigt att komma ihåg att ta med sig registreringsbeviset vid skrotningen. Man måste också kunna legitimera sig. När skroten sedan har tagit emot bilen ska man få ett papper på att de har tagit emot den och att den är avställd. Registreringsbeviset ska sedan skickas in till Transportstyrelsen så att de får reda på att bilen har skrotats.