Bekymmer med däck i Uppsala

Kategorier Däck

Numera händer det ofta att det inte finns reservdäck i bilen. Får man punktering får man ringa efter assistans. Därefter behöver man köpa nya däck i Uppsala.

Morgonen kunde ha börjat bättre för Kerstin. Först hade hon glömt att hälla vatten i kaffebryggaren. Det innebar att när hon upptäckte det var det för sent att brygga kaffe och en morgon utan den svarta drycken var inte bra. Irriterat fick hon börja dagen med att sitta i bilköerna utanför Uppsala utan kaffe.

Trafiken kröp fram och humöret blev inte bättre av det. Hon blev stående på en sträcka i en kvart och när bilen återigen började rulla framåt märkte hon att något inte var som det skulle. Bilen gick konstigt och det tog inte lång tid innan en blinkande lampa och den stötiga framfarten skvallrade om att hon fått punktering. 

Inget däck i bakluckan

Hon suckade ljudligt medan hon svängde in på vägrenen för att stanna. Kerstin visste att hon inte hade något reservdäck i den lilla bilen och så snart hon stannade plockade hon fram mobilen för att ringa efter bärgning så att hon kunde få ett nytt däck. Att hon skulle komma försent var ett faktum och det var ett samtal hon fick göra i väntan på transport.

Bärgaren kom och bogserade henne till närmaste däckverkstad. Där hade hon tur för första gången denna morgon. De hade inga kunder just då och kunde ta hand om hennes bil med det samma. Under tiden som däcket byttes bjöd den fantastiska personalen på kaffe. Ett kaffe som troligtvis var det godaste hon druckit på länge.

Bästa stället att byta däck

Kerstin drack upp sin kaffe och strax därpå var däcket på plats igen. Hon tackade dem översvallande innan hon körde bilen ur däckverkstaden. Redan då började hon fundera på att köpa en tårta att bjuda däckfirman på. De hade verkligen det bästa stället för att byta däck i Uppsala, det var hon säker på.

Plötsligt var det dåliga humöret hon hade när hon åkte hemifrån som bortblåst. Allt bara för att en trevlig person hade bjudit henne på kaffe medan hon väntade på att däcket byttes. Hon skulle till och med gå så långt som att säga att det var det punkterade däcket och besöket på verkstaden som gjorde att dagen förändrades från kaos till alldeles fantastisk.