Ibland skjuter man upp saker för att man inte riktigt vet hur man ska göra. Att bli av med en bil kan vara en sådan sak men det är faktiskt lätt att ordna om man kontaktar en bildemontering i Örebro. Det blir kanske så att man tänker att man ska sälja den gamla bilen och få lite pengar för den. Något borde den ju vara värd. Så sätter man in en annons och föreslår vad man vill ha för den. Så ringer det en massa…Fortsätt läsa ”Bildemontering löser problemet i Örebro”

Bor ni i Stockholm och har en gammal bil som sett bättre dagar? Kostar det mer att reparera bilen än vad den är värd? Då kan det vara dags att skrota den. Här kommer några användbara tips. En bil som ska skrotas måste tas tillvara på rätt sätt så att miljöfarliga ämnen inte hamnar i naturen. Därför ska man lämna in bilen till en miljöcertifierad bilskrot. Då tar man tillvara på de bildelar som går att återanvända. De delar som ännu är i bra skick…Fortsätt läsa ”​​Saker att tänka på för den som ska skrota bilen i Stockholm”

Att ha måttligt med trädgårdsdekorationer brukar uppskattas av alla. Att ha tre trasiga bilar på tomten gör däremot ingen glad. Sälja defekt bil ger pengar på kontot och utrymme för annat. Vi är åtskilliga som har bekännelser att göra när det gäller detta med gamla och trasiga bilar. De står där på tomten och är jättebra, verkligen, som reservdelsbilar. Det är bara det att de senaste tio åren har icke en enda reservdel plockats från någon av dem. De bara står där och ser bedrövliga…Fortsätt läsa ”Byta trädgårdsdekorationerna och sälja defekt bil”

Två gånger om året måste man skifta däck om man vill kunna köra sin bil året om i Göteborg. Enklast är att lämna in bilen på en däckverkstad eftersom man då även får hjulen balanserade. Tyvärr finns det inga däck som man får köra med året om eftersom årstiderna gör att väglaget förändras. Snö, snömodd, frost och is kräver vinterdäck. På sommaren gäller däremot bredare däck som är bättre på att motverka vattenplaning. Däcken måste även ha ett visst mönsterdjup för att anses vara trafiksäkra….Fortsätt läsa ”Tips för den som ska byta däck i Göteborg”

Den moderna bilen skiljer sig ganska rejält åt för hur bilen såg ut bara för några år sedan. Det handlar om betydligt mer elektronik och just här finns det både negativa och positiva sidor att rapportera.  De positiva sidorna handlar nästan uteslutande om komfort och om förbrukning. Elektroniken och tekniken i de moderna bilarna gör allting mycket enklare: man kan styra allting på ett smidigare sätt, man får bättre kontroll över sin egen körning och, framförallt, så blir allting också mycket säkrare. Den moderna bilen…Fortsätt läsa ”Elektronik i moderna bilar”

Det är svårt att vara tonårsförälder. Ska du hålla fast fågeln i boet eller släppa lös den? Glöm inte att en trafikskola i en ort som Sala kan vara en mycket bra väg till frihet under ansvar. Att ta körkort är lite som att göra lumpen. Du lär dig det du ska göra, köra bil eller skjuta kanon, men du lär dig också en hel del annat. I trafiken liksom i militären handlar mycket om att följa regler och lagar, och att samarbeta med människor…Fortsätt läsa ”Låt fågeln flyga ur boet via trafikskola i Sala”

Det är inte alla som är lika sugna på det här med körkort. Men den dagen kommer för alla till slut, även om det tar olika lång tid. När det är dags för körkort kan man gå till Globens trafikskola. Alla era ungar tog sitt körkort direkt när de fyllt 18. Det var ingen tvekan om saken, de ville alla skaffa sitt efterlängtade körkort så fort som det bara var möjligt. Ni övningskörde under flera år med dem alla tre. Vart ni än skulle åka…Fortsätt läsa ”Globen trafikskola – för dig som ska ta körkort”

När det är dags att ta körkort är många så fokuserade på själva körningen att de glömmer bort teorin. Men ett teoriprov är ju faktiskt också en del i utbildningen och minst lika viktig. Du har i många år längtat efter att få ta körkort. Ända sedan du var 14 har drömmen om körkort upptagit dina drömmar. Du fick redan då prova att köra med din morfars gamla bil ute på hans lantställe. Inte på vägen förstås, men på tomten. Du älskade det. Så körkortet…Fortsätt läsa ”Se till att plugga till ditt teoriprov”

Det finns en auktoriserad bilskrot i Vänersborg och det är bra eftersom bilar som hamnar där blir väl omhändertagna. Allt som är skadligt för miljön skickas samtidigt till en miljöstation. Gamla tiders bilskrotar, där det låg högar av gamla bilvrak och motorer i en enda röra och man fick kliva runt och leta efter vad man behövde, är borta. Moderna bilskrotar har ordning och reda på allt. Man köper in nya men också krockskadade bilar och gamla uttjänta vrak. Så börjar det spännande jobbet med…Fortsätt läsa ”En auktoriserad bilskrot i Vänersborg tar hand om bilen”

Volvo är en vanlig bil. Och tur är väl det, då går det nämligen enkelt när man behöver hitta reservdelar till den. Framförallt om man skulle råka befinna sig i huvudstaden Stockholm. Volvo som företag har många år på nacken. Det var redan i början av 1900-talet som det bildades. Namnet Volvo är latin och som många hört förut, betyder det “jag rullar”. Kanske är det de orden som de flesta kan på just latin? Hursomhelst, med en lång historia följer lång erfarenhet och mycket…Fortsätt läsa ”Hitta reservdelar till din Volvo i Stockholm”