Installera en laddstolpe vid villan i Stockholm. Då slipper du bränna både bensin och tid. Att ladda bilen över natten är nyckeln till ett bra liv som pendlare. Du som funderar på att byta ut din gamla skrotiga bensinbil mot en fräsig och miljövänlig elbil har säkert undrat om du kommer ha möjlighet att ladda upp bilen i närheten av din bostad. Kanske är just avsaknaden av en laddstation anledningen till att du ännu inte bytt bil? Då kan det vara bra att veta att…Fortsätt läsa ”Därför ska du installera egen laddstolpe i Stockholm”

Det är samma problem varenda år. Däcken ska av och nya ska på. Men var ska man sedan förvara de gamla däcken? Det kan ett däckhotell i Stockholm hjälpa dig med, där kan de förvaras tryggt. Har man en bil, eller något annat typ av fordon, så är däck ett måste. Som de flesta vet är de dock väldigt dyra. Även om man köper budgetdäck så kostar det några tusenlappar. Att förvara däcken när säsongen är ute är inte en plats alla har. De tar…Fortsätt läsa ”Förvara däcken hos däckhotell i Stockholm”

Att åka till en bilverkstad i Uppsala är lite som att gå till tandläkaren. Man ska inte vänta tills man får ont i en tand innan man går dit och man ska se över sin bil innan något går sönder. Det är lätt att man skjuter upp det nödvändiga besöket hos en bilverkstad eftersom man inte vill vara utan sin bil och man kanske dessutom är rädd att det ska vara något dyrt fel på den. Precis som med tandläkaren så är det ändå klokast…Fortsätt läsa ”Bilverkstad i Uppsala upptäcker felen innan något går sönder”

För att det ska vara riktigt enkelt att göra sig av med en gammal bil så är det faktiskt gratis att skrota bilen i Stockholm. Det enda man behöver göra är att ringa eller mejla en bilskrot. Gamla bilar som inte fungerar blir så sorgliga. De står där och rostar sönder och det är inte alltid lätt att flytta på dem heller. Förr kostade det pengar att skrota en bil och då kunde man se folk dumpa dem ute i skogen. Det behövs inte längre…Fortsätt läsa ”Skrota bilen – gratis i Stockholm”

Ibland skjuter man upp saker för att man inte riktigt vet hur man ska göra. Att bli av med en bil kan vara en sådan sak men det är faktiskt lätt att ordna om man kontaktar en bildemontering i Örebro. Det blir kanske så att man tänker att man ska sälja den gamla bilen och få lite pengar för den. Något borde den ju vara värd. Så sätter man in en annons och föreslår vad man vill ha för den. Så ringer det en massa…Fortsätt läsa ”Bildemontering löser problemet i Örebro”

Bor ni i Stockholm och har en gammal bil som sett bättre dagar? Kostar det mer att reparera bilen än vad den är värd? Då kan det vara dags att skrota den. Här kommer några användbara tips. En bil som ska skrotas måste tas tillvara på rätt sätt så att miljöfarliga ämnen inte hamnar i naturen. Därför ska man lämna in bilen till en miljöcertifierad bilskrot. Då tar man tillvara på de bildelar som går att återanvända. De delar som ännu är i bra skick…Fortsätt läsa ”​​Saker att tänka på för den som ska skrota bilen i Stockholm”

Att ha måttligt med trädgårdsdekorationer brukar uppskattas av alla. Att ha tre trasiga bilar på tomten gör däremot ingen glad. Sälja defekt bil ger pengar på kontot och utrymme för annat. Vi är åtskilliga som har bekännelser att göra när det gäller detta med gamla och trasiga bilar. De står där på tomten och är jättebra, verkligen, som reservdelsbilar. Det är bara det att de senaste tio åren har icke en enda reservdel plockats från någon av dem. De bara står där och ser bedrövliga…Fortsätt läsa ”Byta trädgårdsdekorationerna och sälja defekt bil”

Två gånger om året måste man skifta däck om man vill kunna köra sin bil året om i Göteborg. Enklast är att lämna in bilen på en däckverkstad eftersom man då även får hjulen balanserade. Tyvärr finns det inga däck som man får köra med året om eftersom årstiderna gör att väglaget förändras. Snö, snömodd, frost och is kräver vinterdäck. På sommaren gäller däremot bredare däck som är bättre på att motverka vattenplaning. Däcken måste även ha ett visst mönsterdjup för att anses vara trafiksäkra….Fortsätt läsa ”Tips för den som ska byta däck i Göteborg”

Den moderna bilen skiljer sig ganska rejält åt för hur bilen såg ut bara för några år sedan. Det handlar om betydligt mer elektronik och just här finns det både negativa och positiva sidor att rapportera.  De positiva sidorna handlar nästan uteslutande om komfort och om förbrukning. Elektroniken och tekniken i de moderna bilarna gör allting mycket enklare: man kan styra allting på ett smidigare sätt, man får bättre kontroll över sin egen körning och, framförallt, så blir allting också mycket säkrare. Den moderna bilen…Fortsätt läsa ”Elektronik i moderna bilar”

Det är svårt att vara tonårsförälder. Ska du hålla fast fågeln i boet eller släppa lös den? Glöm inte att en trafikskola i en ort som Sala kan vara en mycket bra väg till frihet under ansvar. Att ta körkort är lite som att göra lumpen. Du lär dig det du ska göra, köra bil eller skjuta kanon, men du lär dig också en hel del annat. I trafiken liksom i militären handlar mycket om att följa regler och lagar, och att samarbeta med människor…Fortsätt läsa ”Låt fågeln flyga ur boet via trafikskola i Sala”