Det är lätt att bli lurad om man själv ska sälja bilen

Kategorier Allmänt

Att sälja sin bil kan vara både tidskrävande och jobbigt. Det gäller också att se upp så att man inte blir lurad och bestulen på bilen. Här följer några bra tips på hur man kan gå tillväga.

Är man en bra försäljare och känner sig bekväm med att svara på frågor från intressenter kan det löna sig att själv sälja bilen genom att lägg upp en annons på nätet. Men tycker man att det är jobbigt med telefonsamtal och personer som försöker pruta på priset, eller att kontrollera spekulanters identitet för att inte bli lurad, ska man i stället överväga att ta hjälp av en professionell bilförsäljare. Det finns särskilda företag som köper upp begagnade bilar, och där man även kan byta till sig en annan bil. Då slipper man oroa sig och kan i stället känna sig trygg med sin bilaffär.

Sälj eller byt in bilen hos en bilfirma

Det finns flera bra bilföretag som köper upp begagnade bilar och därför kan det vara bra att få sin bil värderad hos mer än ett företag innan man bestämmer sig. Det finns företag som värderar bilar via mejl eller telefon, men de betalar ofta lite sämre. Bättre är att vända sig till en bilfirma som värderar bilen på plats i sina lokaler eller vid ett hembesök. Men det kan vara bra att först fråga om värderingen kostar något, så att man inte överraskas av en eventuell faktura eller avdrag på försäljningspriset. Läs mer om bilförsäljning på denna hemsida: säljabiluppsala.se