En auktoriserad bilskrot i Vänersborg tar hand om bilen

Kategorier Allmänt

Det finns en auktoriserad bilskrot i Vänersborg och det är bra eftersom bilar som hamnar där blir väl omhändertagna. Allt som är skadligt för miljön skickas samtidigt till en miljöstation.

Gamla tiders bilskrotar, där det låg högar av gamla bilvrak och motorer i en enda röra och man fick kliva runt och leta efter vad man behövde, är borta. Moderna bilskrotar har ordning och reda på allt. Man köper in nya men också krockskadade bilar och gamla uttjänta vrak.

Så börjar det spännande jobbet med att stycka upp bilen i smådelar och sortera dem. Kanske hittar man just den där reservdelen som är så svår att få tag på eller ett säte i vitt skinn.
En auktoriserad bilskrot är noga med att allt skall registreras i datasystemet för att därefter läggas in i lagerhyllor.

Miljön är kanske den största vinnaren när det gäller bilskrotar

En auktoriserad bilskrot i Vänersborg är noga med att alla bilar som kommer in har rätt handlingar ifyllda och att alla papper skrivs på av fordonets ägare. Om man kommer som ombud krävs det en fullmakt. Att skrota bil fördelaktigt för alla parter. Ägaren får betalt för att lämna över bilen som inte längre kan köras, bilskroten får betalt för reservdelarna de kan sälja och skog och mark slipper förgiftas av läckande olja, batterivätska och annat otyg.
Som auktoriserad bilskrot är det självklart att allt som är giftigt blir kört till en miljöstation som tar hand om det. Alla är vinnare på en bilskrot.