Globen trafikskola – för dig som ska ta körkort

Kategorier Allmänt

Det är inte alla som är lika sugna på det här med körkort. Men den dagen kommer för alla till slut, även om det tar olika lång tid. När det är dags för körkort kan man gå till Globens trafikskola.

Alla era ungar tog sitt körkort direkt när de fyllt 18. Det var ingen tvekan om saken, de ville alla skaffa sitt efterlängtade körkort så fort som det bara var möjligt. Ni övningskörde under flera år med dem alla tre. Vart ni än skulle åka någonstans så var det de som fick sköta bilkörningen. Men ert sista och minsta barn har inte visat något intresse alls för att köra bil på egen hand. Hen fyller 17 om bara några dagar och ni har inte varit ute för att övningsköra en endaste gång. Frågan är vad ni ska ta er till för att motivera hen? Ett körkort är ju faktiskt väldigt bra att ha och ger stor frihet.

Övningsköra både hemma och på trafikskola

Ni övertalar tonåringen att ni ska börja med lite lätt övningskörning på hemmaplan. Att skriva in hen på Globens trafikskola känns långt bort. Men ni kommer väl komma dit också en dag. Nu tar ni en bit i taget. Att få hen att vilja börja öva på att köra hemma, är en bra första start. Hen får köra överallt, vart ni än ska åka någonstans, långa sträckor såväl som korta. En vacker dag kommer hen att vara redo för att börja övningsköra och ta lektioner på en trafikskola också. Läs mer om trafikskola på denna sajt: https://www.globentrafikskola.se/