Hit åker bilen för din sista vilan

Kategorier Allmänt

Bilskroten är sista stationen för din bil. När den inte längre är körduglig och inte går att reparera finns det slutligen inga andra alternativ. Bilskroten ger din bil ett värdigt avsked.

Hur tar du farväl av din bil när det är dags för den att somna in? De flesta bilar hoppas man ska hålla i många, många år innan de till slut behöver köras till skroten. För andra bilar kommer slutet mer plötsligt. Man kanske kör av vägen, kolliderar med ett vildsvin eller på något annat sätt är med om en olycka som gör att bilen aldrig mer kommer kunna köras på vägarna igen. Oavsett hur utgången sker fyller bilskroten en mycket viktig funktion i sammanhanget. Man kan nästan jämföra det med en kyrkogård för bilar. Det är dit de åker för den sista vilan. Att ta sin bil till bilskroten i Västerås är nästan som en begravning.

Som en organdonator

Ofta hjälper även bilskrotens representanter till med att bärga bilen till bilskroten i fråga. Det kan antingen vara från ditt hem, från verkstaden eller från den eventuella olycksplatsen. Ibland kan man rädda särskilda reservdelar från en bil som ska skrotas. Bara för att bilen inte längre är körduglig innebär det inte att varje liten del av den inte är fungerande. Då kan en annan bil få nytta av reservdelarna och på så vis förlänga sin livslängd. Det påminner mycket om en person som avlider i förtid men med fullt funktionella organ som kan ge nytta åt en annan människa.