Nya garageportar har många fördelar

Kategorier Garage

Ser man till hur man som husägare kan förändra exteriören på sitt hus så handlar det i stort sett om tre stycken alternativ. Antingen så målar man om huset i fråga; något som ger bäst effekt men som kräver mycket pengar och tar lång tid. Nummer två är ännu dyrare och är dessutom något som gemene man brukar klara av på egen hand – nämligen att byta sitt tak.

Det tredje alternativet är att man köper och installerar markiser över sina fönster; ett bortglömt sätt som verkligen gör en stor skillnad och som adderar lyx till ett väldigt billigt pris. Vi skulle här också vilja passa på att nämna ett fjärde – än mer bortglömt alternativ som dessutom för med sig fler fördelar än de rent estetiska; nämligen att byta garageportar.

Vi kan här – för att förklara varför vi anser att man bör byta ut sina äldre garageportar – säga att det handlar om att du äger ett hus i Stockholm där du alltså har ett garage sammanhängande med ditt ordinarie hus. Här är fördelarna du får av att byta garageportar.

  • Snyggare exteriör. Dagens garageportar finns i alla möjliga modeller gällande utseende. Du kan välja panel helt efter hur ditt hus ser ut och du kan dessutom välja vilket material som passar bäst. Vill du ha blå panel i trä på dina garageportar i Stockholm så är det inga problem alls.
  • Säkrare hus. Garageportar är ofta det självklara valet där en inbrottstjuv riktar sitt fokus. Med all rätt. Gårdagens garageportar är lättforcerade och det krävs inte alls mycket ansträngning för att skapa en fri lejd rakt i huset. Dagens garageportar är betydligt svårare att bryta upp och kan således förhindra inbrott i ditt hus i Stockholm.
  • Bättre energi. Många hushåll har problem med en för hög räkning för uppvärmning och många inser inte att det är ett ständigt läckage som ligger till grund för detta. Genom otäta fönster så sipprar det ständigt ut varm luft inifrån huset samtidigt som kall luft får fri lejd in. En ekvation som inte alls går ihop och som dessutom ger ett sämre inomhusklimat. Ser man till garageportar så är problemet än mer påtagligt än vid fönstren och många av de äldre modellerna håller – kort och gott – inte måttet och är således starkt bidragande till att många betalar för mycket pengar i onödan.
  • Bekvämlighet. Dagens modeller av garageportar styrs med avancerad teknik och där du tack vare denna kan sitta kvar i bilen medan du fäller portarna i fråga upp- och ner. Perfekt således vid regniga dagar – ett vanligt förekommande fenomen just i Stockholm.
  • Lång livslängd och rot-avdrag vid installation. Om du investerar i nya garageportar så är monteringen av dessa något som du kan använda ditt rot-avdrag till. Det här rekommenderas också – för maximal effekt så krävs det kunskap och om låter ett proffs sköta detta så kan man också räkna med att portarna håller så länge som tjugo år.