Teoriprov behöver du göra inför ditt körkort

Kategorier Trafikskola

Det gäller att klara av det teoriprov som behövs för att du ska få ditt körkort. Du måste även klara uppkörningen, men innan dess är det teorin som gäller.

Vill du ha hjälp med att plugga inför ditt teoriprov? På en intensivkurs kan du lära dig allt du måste kunna inför ditt körkortsprov. Har du inte koll på vad det är som gäller kan du få en svår situation i samband med uppkörningen. Det är lätt att bli nervös och spoliera allt men det finns hjälp att få.

Många väljer att gå en intensivkurs på cirka 10 timmar. Där lär du dig allt du behöver kunna och komma ihåg. Sedan är det upp till dig att memorera och filosofera så du har fått kläm på det hela.

Teoriprov för körkort handlar om allt i trafiken

Ett delmoment som du måste klara av är en kurs i körkortsteori. Den kommer att lägga grunden till det som du ska kunna när du avlägger ett test i teori. För att få ditt körkort godkänt måste du klara både den praktiska delen där du kör upp och visar dina färdigheter, och den teoretiska delen som består av ett kunskapstest.

Skulle du inte klara av teoriprovet på första försöket måste du göra om det tills allt sitter ordentligt och du klarar provet. Det ska ske innan du kan avlägga det praktiska provet som består av en vanlig uppkörning. Förutom teorin ska du även klara av halkkörning innan du kan köra upp.