5 verktyg du bör ha med dig i bilen

Kategorier Okategoriserade

Har du någon gång funderat över vilka verktyg det kan vara bra att ha med i bilen? Kanske hör du till dem som inte bryr sig eller så vill du ha stenkoll på allt som du kan behöva i en nödsituation.

Plötsligt står du där. Med en bil som inte fungerar och undrar vad i hela friden du ska ta dig till. Inga verktyg för att åtgärda felet och kanske inte heller någon kunskap eller erfarenhet. Du har kanske aldrig föreställt dig att det ska hända just dig. Men det finns så många olika scenarion om vad som kan ske. I den bästa av världar behöver du aldrig någonsin råka ut för något och då är verktyg i bilen inget som är aktuellt. Men vad är oddsen för att man aldrig råkar ut för någonting i livet? Ganska låga. Och när det väl händer är det gott att vara åtminstone lite förberedd och ha lite smått och gott i bagaget.

Saker som händer en helt vanlig dag

En vanlig sak som händer är att bilen inte startar och du kan behöva en annan bil att koppla dina startkablar till. Skulle det visa sig att din bil inte går att starta kanske du behöver hjälp att bogsera den. Vad är då bättre än att ha en bogserlina till hands. Vanligast på våra vägar och kanske lättaste felet att åtgärda, är troligtvis att byta däck. Här gäller det att kunna plocka fram domkraft och fälgnyckel så det finns en rimlig chans att få jobbet utfört. Ännu bättre är förstås om du har reservdäck med i bagaget. En annan sak som inträffar då och då är att den elektroniska nyckeln inte fungerar. Bra att ha numret till support och låssmed för akuta ärenden.

Bra att ha grejer för grabbar och tjejer

Nja, det gäller ju inte bara grabbar och tjejer. Alla som färdas med bil gör bäst i att se till att det finns lite till hands oavsett erfarenhet eller ålder. Vad är då viktigast? Ja, enligt bildoktorn på Autonytt är det absolut viktigaste universalspray och silvertejp! Om något sitter löst använder du silvertejp som en akut åtgärd och om något sitter fast fastän det borde sitta löst är det universalsprayen som gäller. Bits är viktigt och en skruvdragare att dra fast dem med. Hylsnycklar, domkraft och fälgkors. Kanske även buntband och avbitare. Annat nödvändigt är bogserlina, startkablar, reflexväst, första förband, varningstriangel och reservdäck. Vi tipsar att läsa mer på denna hemsida: viköperdinbilhelsingborg.se