Det är bäst att ta körkortet i Stockholm

Kategorier Okategoriserade

Funderar du på att ta körkort? Ett körkort ger en fantastisk frihet, även för den som inte äger en bil. Många yrken kräver körkort, så det gör dig helt klart attraktivare på arbetsmarknaden. Att kunna hyra bil när du är ute och reser ger också större möjligheter att upptäcka landet du semestrar i.

Störst fördelar ger förstås körkortet den som har en egen bil. Många Stockholmare har bil, trots att kollektivtrafiken är så väl utbyggd, vilket säger en del om hur bekvämt det är. Att kunna skjutsa barnen till fritidsaktiviteter, att själv ta sig iväg till träning, stormarknader eller andra aktiviteter och så vidare – bilen gör allt betydligt enklare och tidseffektivare.

Kan du köra i Stockholm kan du köra överallt

Många som bor i Stockholm och vill ta körkort väljer att gå en intensivkurs på annan ort. Det är en dålig idé enligt oss. Om det är här i Stockholm som du sedan tänker köra, då är det i Stockholm du ska lära dig att köra. Att åka till en liten ort med tre trafikljus och en rondell gör så klart att kortet blir lättare att ta, men risken är stor att du sedan inte kommer att våga köra i stan. Den som går en intensivkurs får grundare kunskaper i att köra bil, vilket gör att om man bara kört på en liten ort är det lätt att drabbas av panik när man plötsligt ska börja köra i Stockholm.

Tar du däremot en intensivkurs i Stockholm så får du redan från början rätt känsla för vad som krävs, och då kan den intensiva utbildningsformen vara en jättebra metod. Det finns intensivkurser som är anpassade för den som kört mycket och bara behöver finputsa tekniken, men det finns också intensivkurs för den som kört väldigt lite. Något mått av körvana är dock bra att ha innan man tar en intensivkurs.

Åka till Stockholm och gå en intensivkurs

För den som inte bor i Stockholm finns faktiskt också goda anledningar att just ta en intensivkurs i Stockholm. Här finns många trafikskolor och priserna är låga. Dessutom blir man en bättre bilförare, även om själva inlärningsperioden blir mer intensiv och kräver ett större fokus.

Vet du att du kan köra bil i Stockholm så vet du att du kan köra överallt. Att hyra bil på flygplatsen när man åker utomlands och sedan köra ut ur en storstad, hur många som tagit en intensivkurs i Fagersta vågar sig på det? I Stockholm är trafiken intensiv och det ställer krav på uppmärksamhet, vilket är en av de viktigaste bitarna av att köra bil. Dessutom lär sig den som kör bil i Stockholm att använda sina blinkers, vilket inte kan sägas om landets övriga bilförare.

För- och nackdelar med intensivkurs

Den största fördelen med en intensivutbildning är så klart att du får ditt körkort fort. Du vet också från början vad det kommer att kosta. De flesta trafikskolor vill att man först tar en bedömningslektion, så att man kan komma överens om rätt kurs utifrån förkunskaperna. De kortaste intensivkurserna är runt fem dagar, men upp till två veckors intensiv körning kan också krävas.

Ofta läggs tre eller fyra lektioner per dag, och utöver det ska man plugga teori. En intensivutbildning kräver således totalt fokus och kan du inte avsätta den tid som behövs är utbildningen bortkastad. En annan nackdel med intensivkursen är att du inte har tid att övningsköra och smälta intrycken mellan lektionerna. Det handlar verkligen om korvstoppning, och det krävs att du är i god kondition både fysiskt och psykiskt för orka hela vägen fram till uppkörningen. Men när du väl står där med ditt nya körkort vet du att du verkligen har åstadkommit något fantastiskt. Har du dessutom tagit ditt körkort i Stockholm vet du att du nu är redo att se hela världen bakom ratten!