Har du tröttnat på din gamla bil?

Kategorier Okategoriserade

Har du kommit på dig själv med att titta på andra bilar? Har du plötsligt vänt dig om för att du har sett en så snygg bil? Du kanske har tröttnat på din egen gamla bil? Då är det absolut läge för dig att göra dig av med din gamla bil och skaffa dig en ny.

Det svåra kanske är att inte bli lurad på en bil som ser bra ut, men som inte är det? Ingen vill ju bli lurad, och ett bilköp är ganska dyrt. Då vill man ju veta att bilen som man köper är bra och inte har en massa fel. För att inte bli lurad, kan man gå efter vissa kriterier som hjälper en i snårskogen som det innebär att köpa en bra bil.

Leta efter dessa kriterier

  • Varudeklarerade bilar. Om en bilhandlare har varudeklarerade bilar så kan du lita på den bilhandlare. Då har hon, eller han sett till så att bilarna är i ett accepterat skick och lurar inte på dig en skrotbil.
  • Garanti på bilarna. Att handlaren har försäkring på bilen är också ett gott tecken.
  • Besiktigade bilar. En bil som man köper måste ju vara i så gott skick att den går att köra de närmaste åren utan att den säckar ihop. Det är väl ändå bland det minsta som man kan kräva av en bil, eller hur?
  • God soliditet och kreditvärdighet. Om bilhandlaren har en god soliditet i företaget, är det också ett bra tecken. Är de dessutom kreditvärdiga innebär det ju att de har en god ekonomi och är seriösa och betalar sina räkningar.
  • Erbjuder bra finansiering. En duktig bilhandlare bör ju kunna erbjuda en bra finansiering. Det duger ju inte att man ska kräva av sina kunder att betala kontant.

Vill du sälja din bil när du köper en ny?

Många vill dessutom sälja sin gamla bil i samma veva som de köper en ny. Går man då till en bilhandlare som endast säljer nya bilar, kan det vara svårt att få sin bil såld till den bilhandlaren. Då bör du kanske vända dig till en bilhandlare som både köper och säljer begagnade bilar. Det lönar sig absolut att köpa en nästan ny bil. Läs mer om nästan nya bilar på: fordonspunkten.se.