Bilskrot Stockholm – därför ska du välja bilskroten

Kategorier Bilskrot

Dags att säga farväl till din gamla trotjänare? Oavsett vilket bil du har så kommer det en dag då det börjar bli dags att förbereda för att investerar en ny. Det kan handla om att man krockat och att kostnaderna för reparationer är högre än bilens värde – och där försäkringsbolaget rekommenderar en bilskrot i Stockholm. Det kan även handla om att bilen helt enkelt inte startar – eller att man inte kommer att få den såld.

Oavsett vilket så är det viktigt att man ger bilen ett riktigt och korrekt adjö. Vilket innebär att man bokar in en tid hos en bilskrot i Stockholm. Varför? Här nedan kommer några starka argument till att skrota bilen i Stockholm genom en auktoriserad bilskrot snarare än att bara ställa av den på exempelvis en parkeringsplats.

Gällande det senare så bör man också vara medveten om att det handlar om någonting olagligt som strider mot Miljölagen. Väljer du att skruva bort exempelvis registreringsskyltar och annat som kan leda till dig, ställer av bilen och hoppas på det bästa så kan du drabbas av hårda böter om det upptäcks. Vilket heller inte är mer än rätt. Med det sagt: här följer ytterligare anledningar till att välja en bilskrot i Stockholm:

  • Miljövänligt. En auktoriserad bilskrot i Stockholm tömmer bilen på alla kemikalier och farliga ämnen. Därefter så demonteras den bit för bit i enlighet med de lagar – tuffa sådana – som finns inom EU. Allt sker med en tanke på miljön.
  • Återanvändning. De delar som kan återvinnas gör också det. Dessa kan exempelvis säljas vidare hos bilskroten och du kan genom detta hjälpa andra bilägare att göra riktiga kap.
  • Återvinning. En bilskrot skickar alla metaller vidare för nedsmältning och detta kan sedan användas igen av bilindustrin. Du bidrar – genom att lämna in din bil – till ett positivt kretslopp som vi alla har nytta av i slutändan.