Dags att byta bil? Kontakta en bilhandlare!

Kategorier Okategoriserade

Funderar du på att byta bil? Låt en duktig, pålitlig och professionell bilhandlare hjälpa dig att hitta ditt nya vrålåk – vare sig du är ute efter en sprillans ny bil eller en bättre begagnad.

Att köpa bil är många gånger en stor och kostsam investering som antingen behöver sparas till länge, eller som många tar ett billån för att finansiera. Somliga väljer att köpa en sprillans ny bil alldeles färsk från fabriken, men många föredrar också att satsa på en begagnad bil i bra skick – och till bättre pris. En auktoriserad bilhandlare kan självklart stå till tjänst med bägge alternativen. Och duktiga bilhandlare, det finns det gott om. Vare sig du bor i Trollhättan, Mora, Kiruna eller kanske på Gotland finns garanterat minst en bra bilfirma som kan hjälpa dig att hitta ditt nya fordon.

Köpa begagnat hos bilhandlare eller privat?

Är man ute efter att köpa en begagnad bil kan man antingen vända sig till en bilhandlare, eller köpa direkt av en privatperson. Bägge alternativen har sina för- och nackdelar. Köper du av en privatperson är det oftast möjligt att komma ned lite i pris, men då gäller det att vara medveten om att inga garantier eller dylikt medföljer. Dessutom tar sällan privatpersoner din gamla bil i inbyte, vilket innebär att du då dessutom måste sälja den separat. Vänder du dig istället till en bilhandlare kan du byta in din gamla bil och bara betala mellanskillnaden (om en sådan uppstår), och dessutom göra en tryggare affär då en garanti oftast ingår även för begagnade bilar. En nackdel kan vara att det oftast är lite dyrare att köpa av en bilhandlare, men då ingår å andra sidan värdet av en garanti samt att själv slippa sälja sin gamla bil.

Ny eller begagnad bil – vilket är bäst?

Känslan av däck som ännu inte rullat på vägarna, en motor som bara väntar på att få brumma igång och doften av sprillans nytt läder. En helt ny bil är förstås drömmen för många, och kanske det de flesta föredrar om de får välja. Prislappen däremot, är sällan lika härlig. Nya bilar ligger naturligtvis avsevärt mycket högre i pris än begagnade bilar, och ofta sägs det att värdet minskar kraftigt så fort de i princip rullar ut från fabriken. En riktigt bra begagnad bil som kanske bara är ett par tre år gammal, kan därför vara ett smartare och mer ekonomiskt val.