Har du bestämt dig för ny bil?

Kategorier Okategoriserade

Ser du dig om efter andra bilar? Vill du plötsligt bli av med din gamla? Om du har tröttnat på din gamla bil, och hellre vill ha en nyare bil än vad du just nu har, så söker du antagligen efter en bilhandlare som både kan köpa din gamla bil och samtidigt sälja en nyare bil till dig. Och helst vill man ju få tag i en seriös bilhandlare som ger både det pris för din gamla bil, som den är värd och som säljer en bil till dig, utan att ta för mycket betalt.

Det finns olika slags bilhandlare. Som du ju säkert vet finns det de som är mer eller mindre oseriösa och som endast tänker på att göra snabba bilaffärer. De kan finnas bakom en trevlig annons på Blocket, eller på någon annan populär säljsite. Det är aldrig roligt att träffa på en sådan. De kan ofta stressa på en att göra en snabb bilaffär. Det är så vi människor reagerar om vi blir stressade; vi tenderar att göra helt felaktiga beslut om vi blir pressade och stressade. Det är därför de utsätter sina kunder för stress.

Då är det bättre med seriösa bilhandlare

En seriös bilhandlare ger dig tid och ”space” att tänka efter innan du gör en bilaffär. Det är alltid ett bra tecken på en seriös bilhandlare; att den inte pressar dig till att göra en affär snabbt. En som låter dig tänka efter är alltid en seriös bilhandlare. Vill du veta säkert vilket pris som din bil borde ha, kan du alltid kontrollera din bil på Motormännens Riksförening som har statistik på vilka priser som har getts för olika begagnade bilar. Det är klart att det kan finnas individuella skillnader mellan bilarna, som säkert har slitits på olika sätt, och har en egen ”historia” som inte de andra bilarna har. Därför kan man inte ta statistiken och direkt applicera det på sin egen situation.

Kontrollera med oberoende statistik

Det är alltid bra om man har tillgång till en oberoende statistik eller till och med en oberoende besiktningsman som kan ge ett ungefärligt pris. Det har verkligen dykt upp bilvärderingar som ges ”gratis” på nätet, som svampar i skogen, men de är ju inte ”gratis” utan de vill helst att man sedan säljer bilen billigt. Men har man då kontrollerat sitt ungefärliga värde på sin bil genom MRF, så vet man mer på ett ungefär vad bilen är värd och behöver inte bli lurad att sälja sin bil för alltför billigt pris.