När du vill köpa bil i Nyköping

Kategorier Okategoriserade

Funderar du på att köpa bil i Nyköping? Då har du säkert gått ett tag och funderat på den saken. Köpa bil brukar vara sällan-köp, alltså något som man inte gör för att man har lust till det, eller som ett infall.

För de flesta av oss som har en medelstor inkomst, är bilen en stor affär. Kanske inte lika stor som när man köper sig ett hus, men oftast tänker man lite fram och tillbaka innan man bestämmer sig.

Man vill ju inte bli lurad

Det finns ju ett talesätt, att bli lurad av en ”bilförsäljare”. Det kanske känns så, om man inte kan någonting om bilar. De flesta lekmän kan inte så mycket om bilar. Först om man själv är duktig på mekanik, och intresserad av bilar och hur de fungerar, kanske man blir duktig att välja en begagnad bil och veta vad man ska titta på. Så är man lekman, så är det första och viktigaste som man kanske vill kolla upp är att inte bilsäljaren är reko, och inte säljer bluffbilar. Eller hur? Motorbranschens Riksförbund (MRF) har egen lista på godkända bilsäljare, så att man som bilköpare slipper bli lurad. Så då kan man besöka deras hemsida och kontrollera den bilsäljare som du funderar på att gå till.

Kriterier för bilhandlare

Bland andra mycket viktiga saker som man som köpare, är ju att de bilar som man funderar på har teknisk dokumentation, som berättar om det som rör bilen och det som bilen har varit med om. Vilka reparationer har gjorts på den? Har den varit med om kollisioner? Hur många mil har den gått? Är den importerad? Vilka är de som vill sälja en bil till dig? Importerar de bilar från ett annat land? Är de trovärdiga?

Sedan är det bara välja bil

När man väl har betat av de viktigaste kriterierna, är det väl bara den roligaste delen kvar; vilken bil önskar du dig? Vilken färg, vilken modell och framför allt – vad får den kosta? Det är bara att kasta sig ut på den stora marknad som det innebär att välja bil. Vill du ha en miljövänlig bil? Du kan ju välja en som har både biogasdrivmedel och bensinbil, så du kan välja det miljövänliga alternativet när det fungerar.