Fördelar med att köpa en begagnad bil

Kategorier Okategoriserade

En begagnad bil är oftast att föredra framför en nytillverkad. Ett lägre pris och en billigare försäkring är två av fördelarna.

Ska jag köpa en ny eller en begagnad bil? Det är nog den första, och även den vanligaste, frågan som många ställer sig ner behovet av en bil infinner sig. Lockelserna med en ny bil är många. Till att börja med får man ju en fabriksny bil som är i topptrim både prestanda- och utseendemässigt. Många tycker om den känsla som en nytillverkad bil avger, både i form av doften och hur det känns när man gasar ut från bilhallen.

Men i samma stund som man växlar upp och rullar ut på vägarna, så inträffar något som antagligen är den absolut största nackdelen med att köpa fabriksnytt. Bilens värde sjunker som en sten. Värdesänkningen pågår sedan i snabbt tempo i ungefär tre år innan det stabiliseras, men redan efter tre år har värdet på en ny bil faktiskt sjunkit med mer än hälften.

Samma kvalitet, lägre pris

Ekonomiskt är det egentligen helt oförsvarbart att köpa en ny bil, med tanke på att du kan få samma bil ett eller ett par år senare till ett betydligt lägre pris. Kvaliteten är fortfarande densamma, de flesta bilar har till och med långt kvar på nybilsgarantin. Men bara det faktum att bilen använts av någon annan – eller egentligen bara använts – gör alltså att priset har sjunkit rejält. Om man kan bortse från de känslomässiga fördelar en ny bil kan ha, och se mer pragmatiskt på sitt bilköp, kommer man i längden att bli betydligt nöjdare och dessutom få pengar över till annat.

Förutom att det finns tid kvar på garantin på en ett eller två år gammal bil, så har även försäkringspremien sjunkit på den och bilen blir betydligt billigare att äga. Samtidigt har bilen många mil kvar att rulla innan utsatta delar kommer att behöva service och bytas ut.

Köp bilen hos en seriös bilförmedling

Det är bäst att köpa en begagnad bil hos en bilförmedling. Många professionella bilförmedlingar i Stockholm erbjuder begagnade bilar med tillhörande förmånliga försäkringar och garantier. Att köpa via en förmedling kan kosta lite mer än att köpa bilen privat, men samtidigt löper du ingen risk att bli lurad. Och eftersom köpet sker hos en förmedling så omfattas det av konsumentköplagen, och du har rätt att lämna tillbaka bilen om något fel uppdagas på den, alternativt få det fixat av bilförmedlingen.

Läs mer på https://www.haningebilpark.se/