Skrota bilen – gratis i Stockholm

Kategorier Allmänt

För att det ska vara riktigt enkelt att göra sig av med en gammal bil så är det faktiskt gratis att skrota bilen i Stockholm. Det enda man behöver göra är att ringa eller mejla en bilskrot.

Gamla bilar som inte fungerar blir så sorgliga. De står där och rostar sönder och det är inte alltid lätt att flytta på dem heller. Förr kostade det pengar att skrota en bil och då kunde man se folk dumpa dem ute i skogen. Det behövs inte längre som tur är. En bil är ju inte direkt biologiskt nedbrytbar utan har en del giftiga delar i sig.

En del av de giftiga sakerna som finns i en bil är bilbatterier, olja och drivmedel. De är direkt skadliga om de kommer ut i naturen. Aluminium och stål kommer också att ligga kvar och skräpa väldigt länge. Sedan är det all plast som heller inte passar i en skog.

De tar hand om allt när man ska skrota bilen

När man ska skrota bilen ska man åka till en auktoriserad bilskrot. De tar emot bilen och ser till att allt giftigt tas till soptippen. Aluminium och stål lämnas till återvinning. Så plockas bilen isär. Det kan vara en hyfsat ny krockskadad bil eller så är det en gammal Volvo 240 som gjort sitt. Alla delar som är i gott skick tas om hand. Mycket går att sälja som reservdelar. Behöver bilen hämtas upp så får man betala en slant för det, annars är det gratis.