Elladdningar för elbilar allt fler i Stockholm

Kategorier Laddningsplatser, Nya bilar

Det är ju hög tid att vi vaknar inför klimathotet nu, eller hur? Den senaste sommaren har ju visat vad som kan hända om vi inte gör någonting alls. Världen och Sverige har brunnit, bönderna får ingen skörd, djuren får ingen mat på grund av torkan, och inte finns det några bär heller att plocka i skogarna. Vi har haft grillförbud och inget har varit som vi är vana vid. Vi inser väl om inte förr, så efter denna sommar att vi måste välja miljövänliga alternativ för att inte världen ska brinna upp. Vi bör alltså välja det miljövänliga sättet att leva på. Det kan bland annat innebära att vi ska resa på annat sätt än förut. Vi bör köpa elbilar och endast köra på el. Vi bör välja grön energi och bara använda oss av förnybara energikällor.

Nya elbilar får bonus

Än så länge är det dyrare att köpa en elbil än att köpa en bil som drivs av bensin. Utvecklingen av elbilar brukar ge lägre priser, vilket vi helt enkelt får vänta på. Just nu får vi ju en rabatt på 60.000 kronor för att köpa en elbil. Det gör ju priset lite mer attraktivt och en något lägre skatt för elbilar. Dock är priset på elbilar så pass högt att 60.000 kronor inte gör så stor inverkan. Den som har resurser att köpa sig en elbil, behöver inte de 60.000 kronorna.

Fler laddningsplatser gör elbil attraktiv

En sak som gör elbilarna lite mer attraktiva är framväxten av laddningsplatser. För den som har en elbil är antalet laddningsplatser avgörande för hur attraktivt det är att skaffa sig en elbil. Med tanke på antalet bensinstationer, borde samtliga skaffa sig laddningsplatser för elbilar. Då först skulle utbudet kunna konkurrera med bilarna som går på bensin. Vi får hoppas att fler vågar satsa på elbilar i framtiden. Vi bör göra allt för att få ner avgaserna och få fler miljövänliga bilar enligt sajten urladdning.nu finns det 4035 kända laddningsplatser i Sverige. Bara i Stockholm finns det 1.500 laddningsplatser, i Skåne 1.600 laddningsplatser.

Elbilarna var långsamma förut

Tidigare var elbilarna långsamma, men de moderna är inte det. Det är inte så stora skillnader mellan elbilar och andra bensindrivna bilarna. Det som skiljer dem åt är möjligheten att ladda en elbil, vilket tyvärr centrerar sig kring Stockholmstrakten, vilket inte är särskilt hjälpsamt för dem som vill åka utanför storstäderna i Sverige.