Vill du sälja din bil i Stockholm?

Kategorier Okategoriserade

Är du sugen på att byta bil? Men du kanske först bör sälja bil i Stockholm? Då kan du googla på ”begagnad bil Stockholm” om du inte har tänkt lägga mellan 200.000-300.000 kronor på en ny bil. Dessutom så sjunker priset på bilen i samma ögonblick som du kör ut ur bilhandlaren.

Då är det ju faktiskt mer lönsamt att köpa en nästan ny bil. Då har du sluppit prisraset och köper bilen för en mycket lägre summa än nybilspriset, men får ändå en bra bil som ännu inte har hunnit gå så många mil. Du får dessutom allt lyxigt lull-lull utan att behöva betala höga summor för det.

Så kan du göra

Det finns en hel del bilskojare både på nätet och i verkliga livet, det vet de flesta. Därför bör man ju alltid se upp med de verkliga bilskojarna, men hur gör man det? Hur kan man avgöra om vilka som är seriösa bilköpare och de som försöker lura till sig en massa pengar och själv får man ingen bil.

Här kan du jämföra olika bilar

Tyvärr finns det inget direkt som kan tala om för dig att de är en seriös bilhandel. Det som du kan göra är att via bilsvar.se, få svar på vad din bil borde kosta, och vad du kan få för den, och vad den slags bil som du funderar på bör kosta. Det är då det statliga Konsumentverket som har en tjänst där du kan jämföra olika bilmodeller och vad de kan kosta. Sedan gäller det att använda sitt sunda förnuft när man undersöker bilhandlarna.

  • Välj sedan en bil som du tror att du behöver.
  • Undersök den väldigt noga, titta både inuti motorn och under bilen.
  • Titta efter bucklor och repor på lacken och på andra ställen på bilen.
  • Se till så att den som har ställningsfullmakt; har fullmakt att ingå avtal för företaget, skriver på bilöverlåtelsen.
  • Kontrollera serviceboken och all service som har gjorts på bilen.
  • Gör en leveranskontroll innan du åker med bilen
  • Konsumentlagstiftningen gäller inte om man köper bilen mellan privatpersoner.