När du vill köpa husbil

Kategorier Okategoriserade

Vem önskar sig inte en husbil till semestern? Det är ju så praktiskt; man stannar var som helst, var man än har lust. Sedan fortsätter man färden dit näsan pekar. Det är verkligen ett sätt att ta dagen som den kommer. Du bor som snigeln, och har hela huset med dig.

Vad mer kan man begära? Du har med dig köket, sovrummet, vardagsrummet och toaletten. Där kan du bjuda in gäster, och det är bara att köra iväg om du inte vill stanna kvar. Det är frihet på fyra hjul.

Relativt stor husbilsmarknad

Ser man till marknaden är den ganska stor. I olika länder är den olika stor, förstås. I Sverige är husbilsmarknaden alldeles tillräcklig. Enligt Dagens Industri, slog nämligen husbilsmarknaden rekord förra året. Och det är goda dagar för husbilstillverkarna. För dem som har råd är en husbil mer praktisk än en husvagn. Genom att istället köra en husbil, har direkt kontakt med passagerarna plus att komforten är högre i en husbil jämfört med en husvagn. Och det visar sig att den största efterfrågan ligger hos den äldre generationen, den generation som en gång i sin barndom och ungdom reste runt med husvagn, det vill säga generationen som är födda under 1940- och 50-talet. Och det är en ganska så kapitalstark generation.

Man byter ut sommarstugan mot husbil

Enligt Ölandsbladet som har pratat med Anders Persson som är chef på Forsbergs fritidscenter i Kalmar, har just den äldre generationen tröttnat på sommarstugorna och hellre åker iväg med sin husbil. Av den anledningen tror man att just efterfrågan på husbilar har ökat.

När man väl skaffar sig sin husbil är det viktigt att känna till att det finns service för husbilarna. De liksom andra bilar behöver ju regelbunden service när det kommer till motorn och annat som behöver smörjas. Här kan du läsa mer om husbilar och husbilsservice på: http://campservice.se/index.html.