När du behöver övningsköra med dina barn

Kategorier Okategoriserade

Har du behov av att själv gå en handledarkurs för att kunna övningsköra med dina barn? Om det är så att dina barn kommer upp i den ålder när de kan övningsköra tillsammans med någon som har haft sitt körkort mer än i 5 år, så kan de börja övningsköra med dig om du går en handledarkurs först. Här berättar vi hur du bör göra innan du kan sätta dig i bilen med din körskolelev.

Ska man handleda någon, kan ju vara vem som helst, som man vill hjälpa fram till ett körkort, då bör man själv ha fyllt 24 år. Man ska ha haft ett körkort under de senaste 10 åren och ha haft körkortet under minst 5 år. Man får inte ha mist sitt körkort på grund av rattfylleri. Körkortet som man har haft, bör vara utfärdat inom ett EES-land. Man ska kunna hantera den slags bil som man låter sin elev övningsköra.

Var hittar man en handledarkurs?

Om man letar efter en handledarkurs som man kan gå, om man för det första uppfyller alla de krav som ställs på den som ska vara handledare till den elever som ska övningsköra, då bör man först gå en handledarkurs, så att man själv vet hur man går till väga. Känner man inte till någon körskola som har den typen av handledarkurser, kan man googla ”handledarkurs Stockholm”, om det är i Stockholm som man behöver handledarkursen. Eller så skriver man ”handledarkurs Göteborg” som det är där som man handledarkurs där.

Sedan är det bra anmäla sig

Sedan när man har fått namn på någon körskola som erbjuder handledarkurser för sådana som vill övningsköra med sina barn, så är det bara att anmäla sig till en kurs. En sådan kurs syftar till att utrusta den som ska handleda sitt barn med information och kunskap så att man gör så få misstag som möjligt, och klarar av att lära ut på bästa sätt. Läs mer på: https://www.handledarkursstockholm.biz.