Bygg inbrottssäkert garage i Malmö

Kategorier Garage

Ofta står det att man inte ska lämna värdesaker i förvaringsskåp. Vad som exakt menas med ”värdesaker” anges aldrig. Om man menar plånbok, mobil eller nycklar, kan man ju undra varför man alls skulle behöva förvaringsskåp. Menar de som satt upp skylten att man bara ska lägga in skräp i förvaringsskåpen, eller är det bra ett sätt att slippa ta ansvar för om något blir stulet ur ett förvaringsskåp? Antagligen menas det senare. Ägarna till stället som erbjuder förvaringsskåp vill förmodligen inte ta ansvar för eventuella inbrottstjuvar.

Bäst är att alltid bygga inbrottsäkert

Kanske man borde skriva samma sak utanför vissa garage? Att man inte borde förvara ”värdesaker” som bilar i garage, eftersom de ändå inte håller mot inbrottstjuvar. Varför ska man då ha ett garage, om det ändå inte ska hålla mot inbrott? Det är ju något man kan fundera över. Då är det ju bättre att vända på saken; ska man ha ett garage är det ju lika bra att ha ett sådant så att inbrottstjuvarna inte kan ta sig in, helt enkelt, eller hur?

Garage är aldrig säkrare än sin svagaste punkt

Om man vill bygga så säkert det bara går, bör man sätta sig in i hur tjuvarna tänker. Hur skulle en tjuv tänka för att ta sig in i ett garage? Hur skulle inbrottstjuven göra för att ta sig in? Kan man tänka sig in i hur en sådan tänker kan man arbeta förebyggande och bygga så säkert det bara går. Tänker vi då på garage, är det naturligast att en tjuv ju försöker ta sig in via garageporten. Är den då lätt att få upp, även utan nycklar är det ingen svår sak. Därför bör man alltid montera portar i garaget som är svåra att få upp. Och även om man skulle lyckas låsa upp portarna ska det vara så gott som omöjligt att rucka på porten även om den skulle vara öppen.

Ha automatiska garageportar för öppning och stängning

Här tänker vi på att till exempel ha automatiserade garageportar, som är omöjliga att rubba utan att man har slagit in den rätta koden, eller har den rätta nyckeln. Skulle till exempel elen gå, ska man kunna manövrera den upp eller ner porten manuellt, men endast med hjälp av en anordning som man når endast inne i huset. Varför inte montera garageportar som du beställer från ett företag som arbetar med säkerhet? Säkrare garageportar är svår att få tag i. Här kan du läsa mer om sådana garageportar.