Drömmer du om att äga en MC? Har du länge tyckt att det vore en underbar semester att kunna ta din MC och köra iväg, känna vinden och farten ta tag i dina kläder och ta dig fram på en 2-hjuling? I så fall tycker vi att du ska förverkliga den drömmen. Det brukar kännas härligt när man förverkligar något som man länge har drömt om. Förutom själva motorcykeln som kostar en del, bör du även ta ett MC-kort. Bor du i Stockholm, eller i någon annan storstad i Sverige, finns det många körskolor där du kan ta ditt MC-kort. Välj då en körskola som passar både din plånbok och önskemål när det kommer till att ta ett MC-kort.

Globens trafikskola ger dig alla körkunskaperna

  • I enlighet med Transportstyrelsens kursplaner – du får alla nödvändiga kunskaper som du behöver enligt Transportstyrelsens regler och riktlinjer.
  • Riksettan – du får öva på att köra på halt underlag.
  • Fordonskännedom – du får veta allt sådant som du behöver och måste veta om det fordon som du ska köra på.
  • Miljö – du får alla kunskaper som du behöver få om miljö, och miljöhänsyn.
  • Trafiksäkerhet – du får lära dig att köra på ett säkert sätt, och hur du slipper riskerna som kommer i trafiken.
  • Trafikregler – du får veta vad som gäller i trafiken och vad som är rätt sätt att köra MC i Sverige.
  • Personliga förutsättningar – har tar man upp vad som kommer att krävas av dig när du ska framföra din MC, om hur du kan välja fordon som passar dig och din styrka och vad du önskar dig få ut av din MC.

När du väl har lärt dig det som krävs för att få köra en MC, är det tänkt sedan att du ska ta ett körkort och köra upp. Du ska både skriva ett teoretiskt prov som du måste få godkänt i, och sedan visa att du klarar av både Riksettan och klarar av det praktiska provet för att få ditt MC-kort.

Om du väljer att ta ditt MC-kort i Stockholm, kan du nästan vara säker på att klara av att köra i nästan vilken storstad som helst i Europa. Trafiken i Stockholm är särskilt stressad. Det är en stor stad, och råkar man köra i fel fil på en motorled med flera filer, kan du hamna i helt fel sida om staden. Det är därför många som kör i Stockholm både måste tänka på trafiken och lära sig hitta i den kungliga huvudstaden – samtidigt.