Industrigolv – bra val i både privata och offentliga garage

Kategorier Okategoriserade

I ett garage är det viktigt att man väljer rätt typ av golv. Det ska kunna stå emot fukt och tåla hårda tag. Dessutom ska det vara lätt att städa och rent allmänt se snyggt ut, åtminstone om man vill kunna använda garaget till mer än att bara meka med bilen. Många väljer att ha en liten snickarbänk eller ett hobbyutrymme i garaget, och ett sådant utrymme behöver vara trivsamt, annars kommer man inte vilja tillbringa tid där.

Ett vanligt golv i garage är betonggolv. En stor nackdel med betong är dock att det suger åt sig vätska och att det därmed kan orsaka fläckar när man spiller vatten, olja och andra vätskor på det. Andra lägger stenplattor eller klinkers, vilket förvisso ger ett snyggt golv, men som tyvärr också är ganska opraktiskt med tanke på alla fogar och springor där små saker man tappar lätt försvinner. Stenplattor och klinkers är dessutom inte riktigt så tåliga som man skulle kunna önska av ett garagegolv.

Fogfria golv i akryl

En golvtyp som blivit allt populärare både i offentlig och privata garage är fogfria akrylgolv, en typ av industrigolv som är både flexibla, snygga och oerhört slitstarka. Ett golv i akryl blir fogfritt genom att det gjuts på plats och härdar på samma sätt som betong. Samtidigt har det en yta som inte är sugande och det tar inte åt sig någonting. Ett akrylgolv är lättstädat och oerhört tåligt vilket gör det till ett utmärkt golvval i garaget.

Industrigolv håller hur länge som helst

Industrigolv används inte bara inom industrin, utan namnet anspelar mer på att det är en typ av golv som håller måttet även inom industrin, vilket bland annat innebär att det tål tyngden från stora maskiner, är okänsligt för hårda stötar och slag, samt även går lätt att städa. Ett industrigolv som lagts på rätt sätt har förmågan att inte åldras utan kan ligga årtionde efter årtionde utan att dess funktionalitet mattas av. För en garageägare blir det således ett engångsjobb att låta lägga garagegolvet, när de väl gjutits behöver man inte tänka på det mer.

Snabbt och lättapplicerat golv

Akrylgolv består av en blandning av akrylplast och kvartssand. Den appliceras som en massa och härdar på mindre än ett dygn. Medan den härdar avger den en frän doft och då ska man inte vistas i garaget, men när golvet väl härdat kan det tas i bruk direkt. Hela processen tar ungefär en dag och en natt. Man kan vända sig till en firma som lägger akrylgolv till industrier och andra offentliga utrymmen, de tar oftast emot uppdrag även från privata kunder.

Industrigolv i större parkeringsgarage

Även i offentliga garage i anslutning till arenor och köpcentrum har akrylgolv börjat användas. Akrylgolv kan läggas över hur stora ytor som helst utan fogar, och det skapar goda förutsättningar för avrinning i ett garage utan att man behöver krångla med membranisolering och annat. Ett industrigolv är vattentätt och tål hur stora tyngder som helst.

Läs mer på https://www.industrigolv.net.